6 Ocak 2010

Bunları biliyor musunuz?

*Hitchcock'ın kült filmi"Sapık"ın 45 saniye süren duşta cinayet sahnesinin çekimleri tam 7 gün sürmüştür.
*Rüzgar Gibi Geçti filminde ki Scarlet O'Hara rolü için tam 1400 aday yarışmıştı.Ve sonunda rol Vivien Leigh'ye kaldı. Bu rolün deneme çekimlerine bile yaklaşık 100.000bin dolar masraf edilmiştir.
*Bir filmde gerçekleşen ilk ses kaydı 1927 tarihli Caz Şarkıcısı filminde kullanılmıştır.Filmin başrol oyuncusu Al Jolson'ın kullandığı sinema tarihinin beyaz perdede duyulan ilk cümlesi ise şuydu:"Bir dakika, henüz hiçbir şey duymadınız."
*Bir fimde yer alan en uzun öpüşme sahnesi ise ressam-deneysel sinemacı Andy Warhol'un öpüşme adlı filminde yer alan 50 dakikalık öpüşme sahnesidir.Film zaten oyuncuların, 50 dakikalık öpüşmesini anlatmaktadır.
*Sinema filminde en çok canlandırılan tarihi kişilik 194 fimde canlandırılan Napoleon Bonaparte'dir.Onu 152 filmle İsa peygamber ve 137 filmle A.B.D eski başkanlarından Abraham Lincoln takip etmektedir.
*Greer Garson 1924 yılında Bayan Miniver filmiyle en iyi kadın oyuncu Oskar'ını aldıktan sonra tam 1 saat süren bir teşekkür konuşması yapınca Akademi yönetimi gelecekteki konuşmaların süresini 5dk ile sınırlamıştır.

Hiç yorum yok: