30 Nisan 2010

hayatın riskleri

Gülmek "saftır"denme riskini göze almaktır.
Ağlamak ise "duygusal" görünme riskini..
Birine yakınlaşmak "kendini kaptırma" riskini göze almaktır.
Sevdiğini söylemek "sevileni yitirme" riskini..
Düşüncelerini söylemek ise "dokuz köyden kovulma"riskini..
Umutlanmak "hayal kırıklığına uğrama" riskini göze almaktır.
Sevmek ise "karşılık görmeme" riskini..
Ama riskler alınmalıdır,çünkü hayatımızın en büyük riski hiç risk almamaktır.
Çünkü yaşamak "ölmek" riskini göze almaktır.
kendi kutup yıldızını bul kitabından

4 yorum:

komançi dedi ki...

acımasız gerçekler gibi..

Profösör dedi ki...

Gülmek; dudak bükerek olmamalı, gülmek bir sadaka yerine geçebilecek bir tebessümün anlamı olmalı.

Ağlamak ile ağlaşmak arasındaki farkı bilerek hüzünlenmeli. Bilmeliyiz ki hazan mevsimi gelir geçer. Sonra herkes kış uykusuna yatar. Sonra sı bahardır. Gülmektir. Yeşermektir. Dirilmektir. aşktır. Sevgidir. Coşkudur. Heyecandır.

Yakınlaşmak iletişimin sihirli güçünü keşfedebilmektir. Yakınşalmak birbirini anlamak ve birbiri tarfından anlaşılmak anlamına gelmelidir.

Sevdiğini söylemek tabii bir haldir. Kabadayılık anlamına gelmemelidir.

düşüncesini söylemek fikir ve vicdan özgürlüğüdür. Bir şairin dediği gibi; "Ben ben ben, haritada deniz görmüş boğulmuş," "Ben ben ben ,dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş" diyerek kaderine razı olmamalısın.

Sevmek, sevilmektir. Eğer sevilmemek anlamını taşıyorsa aynı frekansta olmamak anlamını taşır. Öyle ise parazitleri ortadan kaldırmak gerekebilir.

Mutlaka risk vardır. Hayatın kendisi kendisi sınavdır. İyi bir insan olma sınavı. Ölmek risk değildir. Her nefis ölümü tadacaktır. Bundan daha tadlı bir cümle olamaz. Çünkü ebedi hayatın eşiği ölümdür. Kişinin tanrılık iddasını ortadan kaldıran bir hakikattir.

Bero dedi ki...

Çok güzelmiş, en güzeli risk almaktır :)

Profösör dedi ki...

Ne olursa olsun biloğun güzel. Yararlanıyorum doğrusu. Samimiyetini de hissediyorum. Kaderin ve yazgın güzel olur inşallah.

Bu küçük anektodu paylaşmak istedim;

"Sevdiğine kur yapmak için şarkı söyleyen bir erkek kurbağa, farkında olmadan avını arayan bir yarasaya akşam yemeği müjdesi vermiş olabilir!" İşte mukadderat budur diyebileceğimiz trajik bir doğal hadise.. En zevkli ve en keyifli anlarda bile farkında olmadan sonumuzu hazırlıyor olabiliriz miyiz?