18 Nisan 2010

oscar,andre ve daichi.. özledim sizleri

Lady Oscar en sevdiğim çizgi filmdir.İlk kez İlkokul beşe giderken izlemiştim nerdeyse 14 sene olmuş.. Kanal 6' da gösteriliyordu.Etkileyici bir açılış şarkısı vardı...Yeniden gösterilse yada dvd 'si çıksa ne iyi olur...
Kısaca konusu: Fransız ihtilali öncesi 1755 yılının Noel akşamında Jarjeyes ailesinin altıncı kız çocuğu dünyaya gelir.General Jarjeyes'in bir oğlan çocuğu babası olma ümidi de bikere daha suya düşer ve General pes eder.Yeni doğan kızına Oscar François ismini verir ve onu herkesten uzak , bir oğlan çocuğu gibi yetiştirmeye karar verir.
Yıllar geçer Oscar kardeşlerinden uzakta dadısı ve onun torunu Andre ile büyür.14 yaşına geldiğinde Avusturya Prensesi Marie Antoinette'i koruma görevini üstlenmesi istenir.Fakat Oscar bu görevi istemez babasının ısrarıyla kabul etmek zorunda kalır. Bütün kadınsı duygularına elveda der.Olaylar Fransız ihtilalinin öncesi kraliyet ailesi ve çevresinde gelişir.

not:Andre'yi unutmayalım...Andre Oscar'a... bendeniz Andre'ye aşıktım....Aslınde benim gönlüm biraz genişti...Sihirli kurdela çizgi filmindeki Daichi Kobayashi'yi de severdim:)

3 yorum:

hayriyé dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayriyé dedi ki...

Ben de düzenli takip ederdim bunu:) Her gün verirlerdi hafta içi. Sonra aşık oluyordu saçları açılıyordu falan:) Muzikler vs vs..
Final Sahnesi çok etkileyiciydi Marie Antoinette ve kocasını idama götürüyorlardı. Çocukları Lady Oscara kalıyordu.. Bittiği için üzülmüştüm. Prenses Sara vardı sonra çizgi filmlerden, küçük kadınlar, Sailor Moon, Voleybol oynayan kızlar:D Hikari vardı sonra Bale yapan bir genç kız neler izlerdik neler:)

pariseda dedi ki...

Andre'nin ölümü oscar'ın ağlaması ve senin yazdğın sahne çok etkileyiciydi:).Bende bittiğinde çok üzülmüş etkisinde kalmıştım..