26 Haziran 2010

Emma

Jane Austen'ın "Emma" adlı romanından aynı adla uyarlanan filmde İngiltere'de yaşayan bir kadının kendi kasabasında yaşadığı çöpçatanlık oyununu anlatıyor.Emma Woodhouse cana yakın ve başkalarının ilişkilerine çok kafa yoran (biz Türk kızları gibi)bir genç "lady"dir.Birbiriyle zıt kişilikteki insanları birbirine ayarlamaya bayılıyor.Emma bir arkadaşının arasını Reverand Elton adlı bir gençle yaptığından aklı biraz karışıyor.Çünkü araya Emma'yı ilgilendiren başka bir aşk ilişkisi giriyor.Emma böylece yanlışlıkla gerçek aşkını buluyor.

-Jane Austen en sevdiğim yazardır.Kensinden azıcık bahsediyim sonra alınır:)Sıradan insanların (benim gibi) günlük yaşamını işleyerek romana ilk kez çağdaş özellik kazandıran ingiliz romancı.16 Aralık 1775'te doğdu. Romanlarında sevgi, evlilik sorunları, düşkırıklığı , ikiyüzlülük,bencillik gibi konuları sürükleyici ve alaycı bir üslupla anlatan Jane 18 Haziran 1817 'de 41 yaşında öldü.

-Kısacık yaşamında Aşk ve gurur , Emma, Kül ve ateş, Umut parkı, Northanger manastırı, ikna kitaplarını yazdı.
-En çok Aşk ve gurur ve ikna kitaplarını seviyorum.
-Marc darcy♥
-Kitaplarının filmleride yapıldı.Hatta İngiltere'de Aşk ve Gurur'un dizisi bile çekilmiş (bir nevi yaprak dökümü gibi) TRT'de geçen yaz yayınlandı Colin firth oynuyordu.
-Kitapları hep mutlu sonla biter.
-Bu durumda dizi yapılması bana göre sakıncalı rayting düşük olur:)
-Jane yolum birgün İngiltere'ye düşerse müzene gelicem ...inan...



Hiç yorum yok: