14 Ocak 2011

öylesine..

-Türvak sinema-tiyatro müzesi Taksim'e taşındı daha önce Kavacıktayken gitmiştim.
Avrupa yakasında oturan birisi olarak Kavacık'a gitmek ızdırap .
-Gitiğimde çok beğenmiştim rehber olarak yanımda annemde vardı. Annem tam bir Yeşilçam fanıymış okul çıkışı arkadaşlarıyla ünlülerin evine gider kapılarını çalıp imza isterlermiş!!
Hatta Erol Büyükburç'un evine gidip zili çaldıklarında annesi çıkarmış her zaman turnede dermiş...Fikret Hakan Anı defterine yazı yazmış. Bir sürü sinema sanatçılarının imzalı fotoları var. Bana da bu sinema aşkı annemden geçti diycem babam çok kızıcak o her zaman bana ve ablama ben de çok sinemaya giderdim bana benzediniz der. James bond'a 6 kez gittim falan diye lafa başlayıp sonra hiçbir filmi kaçırmadığını eski oyuncuları anlatır şimdikiler oyuncumu derrr
Ailece sinemaya çok meraklıyız tabi bunu mesleğe dönüştüren kişi ablam oldu kendisi bir set çalışanıdır sinema filmleri ve dizilerde görev alır.Kariyerine yönetmen asistanlığıyla başlayp sıkılınca Sanat bölüme geçip ordanda sıkılınca kostümde karar kıldı. Ayrıca kendsi izlemeye doyamadığım:)) projelerde yeraldı örnek vermem gerekirse beyaz melek,maskeli beşler, bir ihtimal daha var , köprü disizi aklıma gelenler umarım bir gün Ferzanla çalışırda bende sete giderim çünkü bu zamana kadar hiç kendisini sette ziyaret etmedim.
-Neyse Türvak'a gittim mekan güzel, foto çekmeye izin vermiyorlar
Ayrıca sinema- dizi sektöründe çalışanları koruyan bir yasa çıkar umarım
.Gerçekten insanlık dışı çalışıyorlar...

2 yorum:

Judy Abbott dedi ki...

Aaa Taksim'e taşındığını bilmiyordum, nerede acaba müze? mutlaka gitmek lazım.

pariseda dedi ki...

Galatasaray Lisesi'nin 20 mt kadar aşağısında sağ tarafta..foto çekmeyince keyifli olmuyor ama görmelisin..