28 Ocak 2010

Gizli Dünya

40'lı yaşlarında olan Erıca Kohut, Viyana Konservatuarında piyano hocalığı yapmaktadır.Hayatı , birlikte yaşadığı annesi ve okula arasında gitmektedir. Bir de Erica'nın gizli bir dünyası vardır.. sevgilileri gözetlemek,porno dükkanına gitmek ve kabinlerde açık film seyretmek...sevgisiz, sağlıklı bir ilişki kuramayan bir kadındır..ve karşısına çıkan yakışıklı öğrencisi Erica'nın dünyasını alt üst eder..Isabelle Huppert ve Benoit Magimel gerçekçi oyunculuklarıyla Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek ve en iyi kadın ödülünü almışlardır.Michael Haneke'de Cannes büyük jüri ödülü almıştır.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Karakterler uyuz ve sinir bozucu, bizim içimizdekileri dile getirip çekinmeden ortaya serdikler için.

Erica o tecavüzü hak etti.

pariseda dedi ki...

Filmi ilk izldiğimde çok etkilendim.Erica ve annesinin sinir bozucu oldukları doğru onları bu yüzden seviyorum.

ahmet dedi ki...

kitapla film arasında fark var.kitapta anlatılan öğrencisinin erikaya olan aşkı ve ilgisi masum ve safça değil.ama filmde haneke taraf tutuyor, erikayı cezalandırıyor.
sert bir kitap,tam hanekelikti ondan başkası uyarlayamazdı zaten.huppert'in performansı tek kelimeyle muhteşem.

pariseda dedi ki...

Filmi beğendiğim için kitabı okumadım. Yoksa kıyaslama yapmak zorunda kalıcam sonuçta her zaman kitap galip geliyor.Sence okumalı mıyım Ahmet..

Evren - Sahne dedi ki...

Filmin konusu süper merak ettim göz atacağım mutlaka :)

pariseda dedi ki...

kesinlikle izle Evren..

ahmet dedi ki...

kitap çok farklı bence okumalısın.everest ilk bastığında muzır neşriyat denetleme kurulu tarafından sansürlenmişti.kitabın bazı yerleri siyah bantla yayınlanmıştı.elfriede jelinek nobel ödülünü kazanınca bu sansür kalktı.

Çavlan dedi ki...

bence de oku kitabı; kitabı da çok güzel, filmi de, birinden biri hayalkırıklığına uğratmıyor insanı.

film haneke'nin kendi ülkesinde, o alman soğukluğunu yansıtan oyuncularla ve yine o soğuk dilde çekilse çok daha hoş olurdu bence. ama o zaman da huppert oynayamazdı ki belki de erica'yı ondan daha iyi canlandırabilecek bir oyuncu yok dünyada :)