24 Eylül 2011

-Filmi merakla bekliyordum. İlk gününden gittim tabii ki.
-Cannes Film Festivalinde övgülerle söz edildi . Jüri özel  ödülünü  aldı  zaten. Dedikodulara göre en iyi filmi alıcakmış fakat jüride Amerikan oyuncular olunca en iyi film ödülü bilin bakalım? Evet bir Amerikan filmine gitti. Hatta filmin korsanını aldım Brad Pitt başrollerde The Tree of Lıfe bakalım nasıl çıkacak.Neyse dedim ya dedikodu sonuçta filmimiz önemli bir ödül aldı daha da alıcak yolu açık olsun.
- Sinema salonunda yaklaşık olarak 15 kişiydik.Salonda büyüktü.Film başladı ilk yarı hemen bitti şaşırdım bu kadar diyalog beklemiyordum.İkinci yarı biraz daha yavaşdı.
-Oyunculuklar çok gerçekçi özellikle Ercan Kesal'in oynadığı muhtar karakteri
-Yılmaz Erdoğan'ın telefon sahnesine çok güldüm.
-İnsanlar arası mevki,ego ve güç dengesi..
-Filmin sonlarına doğru çıkanlar oldu o kadar izledin biraz sabret saygısızlar...
-Jenerik akarken şaşırdım.İlk kez bu kadar kalabalık bir ekiple çalışmış.
-Filmi izlerken hiç sıkılmadım.Samimi söylüyorum.
-Filmi izlemeye kendimi öyle bir kaptırmışım ki yanımda oturan ablam alakasız olarak seda şampuan bitti çıkınca alalım o an koptum.İkimizde gülmeye başladık ne alaka kardeşim.Zaten ailede hatırlatma panosu görevi görüyorum.Fil gibi hafızaya sahip olmak iyi değil..
-Son olarak Fırat Tanış resmen gözleriyle oynamış.Umarım ödül alır.Neden Cannes Festivalinde yoktu.Kırmızı halıda yürümesi gerekiyordu.Filminde rolü fazla.O zaman çekimleri bile olsa insan ona göre ayarlar acaba davet mi edilmedi.Üzüldüm iyi bir oyuncu...

3 yorum:

İğne İle İplik dedi ki...

bende merak ediyorum filmi, bir ara izleyeceğim mutlaka. Kolay kolay sıkılmam ama umarım gittiğime değer... İzlenimlerini aklımda tutatcağım, teşekkürler:)

pelinpembesi dedi ki...

n.b. ceylanın tüm filmlerini seyrettim, bunu da çok merak ediyorum..

pariseda dedi ki...

Filme gidin.Pişman olmazsınız:)