26 Ocak 2012

Müzik

  -Altın plak kazanmak için bir albümün Avrupa'da 100.000, ABD'de 500.000 , Türkiye'de ise 1.000.000 adet satması gerekir.

 - Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oaln CD ilk kez 1980 yılında Phillips ve Sony firmaları tarafından eş zamanlı olarak üretilmiştir
.
-Beatles grubu bugüne kadar dünya çapında 1.000.000.000'da fazla albüm satmıştır.Her dakika , dünyanın bir yerinde bir radyoda TV kanalı mutlaka bir Beatles parçası çalmaktadır.

-Yapılan haesaplara göre eğer  Mozart'ın bir varisi olsa ve sanatçının çalınan yapıtlarından telif hakkı alsaydı , bütün Avusturya ülkesi satılsa , yine desanatçının ölümünden bugüne kadar çalınan yapıtlarının telif hakları ödenemezdi.

- Ayrılmalarının üzerinden neredeyse 30 yıl geçmesine rağmen ( kitabı 2004 aldım) Beatles hala her yıl Rolling Stone'dan daha fazla albüm  satmaktadır.

- Karaoke  sözcüğü  Japonya'da boş orkestra anlamına gelir ve karaoke makinesi ilk yapıldığında solo kabaret şarkıcılarına müzik sağlamak üzere yapılmıştır.
                                                                                              " tırı vırı şeyler" kitabından alınmıştır....

3 yorum:

eda bayraktar dedi ki...

cd 1980 yılında üretidi ise bize neden daha geç geldi..bununla da ilgili bir bilgi var mı acaba??

pariseda dedi ki...

Bununla ilgili bir bilgi yazmıyor.
Yinede fikir yürütürsensen bula bilirdin
Gelişmeye çalışan bir ülke olduğumuz için bize her şey özellikle o zamanlar geç gelirmiş.Sen benden daha yaşlısın bilmen lazım.Ben renkli tv izleyerek büyüdüm :D

'ofelya dedi ki...

Aman ne güzel bilgiler bunlar :))
Dünyaya sadece müzik dinlemek için gelmiş olabileceğini düşünen ben Beatles ile ilgili bilgi görünce çok mutlu oldum :))

Ahh aşığım o gruba...
Sevgileer :)))